Als ich dann das Rezept für diese Vegan Summer Rolls entwickelte, war ich hocherfreut, weil es ebenfalls extrem gut schmeckt, schnell zubereitet, und nebenbei auch gesund ist!
* Reispapier
Für die Füllung:
* Karotten
* Salat
* Rotkraut
* Frischer Koriander
Außerdem eventuell:
* Kohlrabi
* Karfiol
* Avocado
* Mango
* Reisnudeln
* Sesam
* Erdnüsse
Für den Tofu:
* 200 g festen Tofu
* 1 gehäufter TL Erdnussmus
* 1 Schuss Sojasauce
* 1 Schuss Ahornsirup
* Sesam (schwarz und hell) und Kokosflocken
* Öl für die Pfanne
Für die Sauce:
* 1 EL Sojasauce
* 1 EL Ahornsirup
* 5 EL Wasser
* 1 gehäufter TL Erdnussmus oder Erdnussbutter
* Rice paper
For the filling:
* Carrots
* Salad
* Red cabbage
* Fresh coriander
And if you want:
* Kohlrabi
* Avocado
* Mango
* Cauliflower
* Rice noodles
* Sesame
* Peanuts
For the tofu:
* 200 g super-firm tofu
* 1 heaped tsp peanut butter
* 1 dash soy sauce
* 1 dash maple syrup
* Sesame (black and light) and ground coconut
* Oil for the pan
For the sauce:
* 1 tbsp soy sauce
* 1 tbsp maple syrup
* 5 tbsp water
* 1 heaped tsp peanut butter
How to make it:
4. Jetzt nur noch die Zutaten für die Sauce verrühren. Ich hab das ganze noch etwas erhitzt, damit sie sich besser vermischen und schon bist du fertig mit deinen winterlichen Sommerrollen :)
1. Cut your tofu into strips and roast it gently with some oil in a pan until golden-brown. Moisten the strips with soy sauce and add both, maple syrup and peanut butter. Stir until everything is mixed well. Sprinkle the tofu with sesame and coconut, roast it again for one or two minutes and set aside.
2. Meanwhile boil some water and cook the rice noodles until they are soft (be careful, doesn’t take long) and set them aside, too. Don’t pour the water away, you need it for the next step.
3. Take a sheet of rice paper and dip it into the hot water until it’s soft. Then lay it on a clean kitchen towel and fill it with tofu, vegetables, fruits, nuts, seeds, herbs and rice noodles before you roll it up. Repeat this step until all your ingredients are gone.
4. At the end pour all the ingredients for the sauce into a small bowl and stir well (heat it, it may work better when it’s warm). Now you have finished and can enjoy your winter summer rolls. Bon appétit!
Pin this post on Pinterest!
Idea, Words, Photographs: Diana Ranegger
Knackiges Gemüse, wunderschön in Szene gesetzt! Klasse Fotos und ein leckeres Rezept!
Liebe Grüße
Jessi
Dankeschön :)
Deine Rollen sehen super lecker aus! Die hätte ich heute Mittag auch liebend gerne :)
Liebe Grüße
Lisa
Dankeschön :)
Wow sehen die Rolls lecker aus, wie gerne hätte ich davon einen!So frisch und bunt, herrlich!
Liebe Grüsse,
Krisi
Ja, die sind echt ein Traum. Musst du unbedingt probieren! :)
Oh das sieht aber lecker aus!!! Das frische Gemüse in den herrlichen Farben lässt einem schon das Wasser im Mund zusammenlaufen :-)
Alles Liebe,
Doris